Πλήρης ανθεκτικότητα στις οικοδομικές κατασκευές.

Tα προϊόντα χαλκού, πέραν από τις μεταλλικές υδρορροές, αποτελούν το ισχυρότερο κομμάτι της METALKO, με τα περισσότερα από αυτά να είναι ετοιμοπαράδοτα στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Ο χαλκός αποτελεί, μαζί με το σίδηρο, στοιχείο βασικό για την εξέλιξη του ανθρώπου, από την αρχαιότητα. Πρόκειται για υλικό που διαθέτει ως κύρια χαρακτηριστικά του:

✔ Σημαντική ανθεκτικότητα.
✔ Μεταλλικό χρώμα.
✔ Φυσικό στο 99,9%, με μη μαγνητικές ιδιότητες.
✔ Πλήρως ανακυκλώσιμο.
✔ Εύπλαστο.

Η χρησιμότητά του έχει φανεί στον κλάδο των οικοδομικών κατασκευών, στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, αλλά και στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Τα τελευταία, μάλιστα, χρόνια έχει αποδειχθεί ως «σύμμαχος» του υγειονομικού τομέα, καθότι, ως αντιμικροβιακό υλικό σε επιφάνειες που χρησιμοποιούνται συχνά, μπορεί να μειώσει τη μεταφορά των μικροβίων. Για αυτό, εξάλλου, επιλέγεται για τις ανάγκες χώρων που συναθροίζονται πολλά άτομα, όπως νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, αλλά και σχολικές μονάδες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στη METALKO μπορείτε να βρείτε χαλκό είτε ως τυποποιημένο προϊόν -παραδοσιακές υδρορροές– είτε ως πρώτη ύλη σε ρολά και βέργες, διαφόρων διαστάσεων, τα οποία είναι ετοιμοπαράδοτα και μεταποιήσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί η παρακαταθήκη σε καρφιά, βίδες χαλκού, καθώς και πριτσίνια χαλκού, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες να προμηθευτούν προϊόντα χαλκού σε μεγάλες ή σε μικρές ποσότητες.